Greta Thunberg svéd környezetvédelmi aktivista szepteberben szólalt fel az ENSZ New York-i klímacsúcsán. Szavai mémmé váltak, főleg a Right here, right now szófordulat, ami magyarul annyit tesz, hogy Épp itt, épp most. Ez a sor Fatboy Slim - polgári nevén Norman Cook - egyik legismertebb számának is a címe, így az internetes népművészek gyorsan össze is kombinálták a kettőt:


#GretaThurnberg mashed with @FatboySlim - Right Here, Right Now. pic.twitter.com/InbZLf3awU

- David Scott (@TheKiffness) September 24, 2019

A mém nagyon gyorsan terjedt és úgy tűnik, a zenészhez is eljutott, aki a Guardian cikke szerint hétvégén, egy Gatesheadben beépítette azt egy élő szettjébe. Az említett rész Greta Thunberg, az ENSZ előtt elhangzott beszédével indul, amelyben a 16 éves aktivista a klímaváltozásról beszél:

Az emberiség haldoklik. A teljes ökoszisztéma összeomlik. A tömeges kihalás kezdetén vagyunk. És Önök csak a pénzről beszélnek.

Majd folytatja:

Önök kudarcot vallottak és a fiatalok kezdik megérteni az árulásukat. A jövő generációi magukon tartják a szemüket.Nem engedjük, hogy megússzák ezt. Itt és most húzzunk egy vonalat. És változás lesz, akár tetszik, akár nem.

A mixben végig hallható az Itt és most, tehát a Right here, right now.

Kiemelt kép: HERBERT P. OCZERET/APA


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!