A TASZ számol be róla, hogy egyik ügyfelük, Zoltán ellen azért indult eljárás, mert egy Facebook-kommentben "fasznak" nevezte a győri alpolgármester, Radnóti Ákost. Az ügy külön pikantériája, hogy ezt nem a politikus profiljánál tette, hanem egy ismerőse posztja alatt reagált így. Az ügy mégis eljutott Radnótihoz, akinek ügyvédje - a jachtos Borkai-ügyben elhíresült Rákosfalvy Zoltán - az alpolgármester képviseletében feljelentette Zoltánt.

„Én egy ismerősömnek reagáltam, aki megosztott egy írást, hogy „hagyd, ne foglalkozz vele, ez egy fasz”. Ennyi történt, de itt Győrben vannak, akik megnéznek mindent”

- mondta el a kommentelő, akit először tanúként hallgattak ki, csak ezután lett vádlott.

Az ügyet (elfogultság miatt) végül a szombathelyi bíróság kezelte, ahol jelen volt az alpolgármester is. A TASZ információ szerint aznap még három hasonló ügye volt. Zoltán hajlandó lett volna bocsánatot kérni, de ezt Radnóti nem fogadta el.

„Én azt gondolom, hogy ha rám mondja valaki, hogy fasz, akkor visszakérdezek, hogy ne haragudj, de miért gondolod ezt? Beszéljük meg, még az is lehet, hogy megváltoztatom a véleményed.

hirdetés

Ha a csodálatos stadionjainkban egy focimeccsen a bírónak kiabálnak, hogy mit csinálsz, te fasz, akkor jelentsen fel több száz embert? Álljon már meg a menet, én nem loptam, nem csaltam, nem csináltam semmi rosszat”

- fakadt ki Zoltán.

Az első fokú tárgyaláson a TASZ ügyvédje, dr. Hüttl Tivadar azzal érvelt, hogy Radnóti Ákosnak közszereplői mivoltából fakadóan tűrnie kellene a kritikát - különösen kampányidőszakban. A bíróság azonban ezt nem fogadta el, és

három év próbára bocsátotta Zoltánt. Az elsőfokú ítélet azonban nem jogerős.


hirdetés