2022 januárjában ijesztő jelenetek zajlottak az üzemben egy most nyilvánosságra került hivatali jegyzőkönyv szerint.


14 munkás lett rosszul a komáromi SK Battery Manufacturing Kft. akkumulátorgyárában 2022 januárjában egy ott dolgozó elmondása szerint – írta meg a hvg.hu a birtokába jutott jegyzőkönyvek alapján.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal ellenőrének az egyik dolgozó így emlékezett vissza a napra:

Az akkugyárban január 19-én szabadult el súlyosan rákkeltő gáz. A hvg.hu leírása szerint január 18-án este háromnegyed kilenckor üzemzavar volt a gyárban, ami súlyos problémát okozott a gyártósoron, nyílt láng nélkül kezdett égni a sor egyik modulja.

A másnapot így írta le az egyik dolgozó: „Elkezdtünk takarítani, majd hét-nyolc között kezdtük a cellákat kijáratni. Nyolc óra tájékán éreztünk egy erős, szúrós, fojtó szagot, többen is jeleztük a műszakvezetőnek. Bementünk az öltözőbe, ott négy modulos (az egyik speciális gyártósoron dolgozó egység tagja) ült és arra panaszkodott, hogy rosszul van. Nehéz légzés, szem- és szájszárazság. Az öltözőben is lehetett ezt a szagot érezni.

Az írásból kiderül, hogy heten nem érezték biztonságban magukat, őket a műszakvezető beküldte a női öltözőbe. A balesetek és munkásaik veszélyeztetése miatt az SK büntetést kapott, összesen 1 millió 579 ezer 500 forintot kellett befizetnie.

(via 24.hu)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!