A családnak ráadásul rendkívül sok pénzbe kerülnek a kezelések és a gyógytornász, akire Laurának valószínűleg a felépüléséig szüksége lesz.


Ahogy arról mi is beszámoltunk, tragédia történt a börgöndi repülőnapon szeptember 10-én: egy Trojan típusú repülőgép csapódott be a földbe, majd kigyulladt. A gépen ülő apa és fia azonnal szörnyet halt, a balesethez legközelebb álló négytagú család három tagja súlyosan megsérült.

Az édesapa testével próbálta megvédeni két gyerekét, így fia csak kisebb sérüléseket szenvedett. Lánya, a kilenc éves Laura azonban súlyosan megsérült. Volt olyan nap, amikor többször is műteni kellett, és egy ideig az orvosok sem tudtak semmi biztatót mondani az állapotáról.

A Blikk információi szerint a keze sérült meg a legsúlyosabban, jelenleg is komoly küzdelem zajlik a felépüléséért. Van esély arra, hogy teljesen rendbe jöjjön,

Édesanyja gyógytornászt is keresett már neki, mivel folyamatos foglalkozásokra lesz szükség a felépüléséhez. Az anya egyébként maga is olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy még mindig kétnaponta kontrollra kell járnia az 50 kilométerre lévő kórházba. Vezetni ráadásul még nem tud, így sofőr viszi, ami külön pénzbe kerül.

A család lakóhelye, Karád település polgármestere, Schádl Szilárd elmondta: gyűjtést indítottak a családnak. „Hihetetlen összefogás alakult ki: nem csak nálunk szerveztek adományozó akciókat, de több környékbeli település is bejelentkezett, hogy csatlakoznának” – fogalmazott.

„Az emberek folyamatosan jönnek, adakoznak” – mondta el a gyűjtésben részt vevő egyik vendéglő pincérnője, de több szervezet is rendezett jótékonysági süteményezést vagy off-road fesztivált a család javára.

„Több helyi vállalkozó pedig felajánlotta, hogy felújítják a család házát, kifestenek, megcsinálják a fürdőszobát, hogy a körülményekhez képest steril lehessen” – tette hozzá a polgármester.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!