Újabb részletek derültek ki az újpesti önkormányzat cége által szervezett táborban történtekről, amelyben két kiskorú gyermek érintett és ami a céget vezető MSZP-s politikus lemondásához vezetett.


Ahogy korábban írtunk róla, vizsgálatot indított Újpest önkormányzata, miután az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett táborban két kiskorú gyermek között „szexuálisan félreérthető magatartás történhetett”. A cég vezetője lemondott posztjáról és az MSZP-ben betöltött tisztségéről is. Az önkormányzat azt írta, amint tudomásukra jutott az eset, azonnal és haladéktalanul vizsgálatot rendeltek el a tábort szervező önkormányzati cégnél.

Hozzátették: azt, hogy a két kiskorú között valójában mi történhetett, a törvényi előírásoknak megfelelően a hatósági eljárásokban kell kivizsgálni és tisztázni.

„Mindazonáltal az eset ismert körülményeit figyelembe véve, a gyermekvédelem súlyára való tekintettel, valamint cégvezetői felelősségi körét mérlegelve, a tábort szervező Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetője úgy döntött, hogy azonnali hatállyal lemond ügyvezetői tisztségéről” – ismertette név említése nélkül az önkormányzat.

Az önkormányzat bejelentését követően a BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást rendelt el kiskorú veszélyeztetése miatt.

Szerdán kiderült: az eset 2023 nyarán történt, de csak most, február közepén szerzett róla tudomást az önkormányzat „telefonos bejelentés alapján". Amikor ez megtörtént, azonnali vizsgálatot rendeltek el a tábort szervező önkormányzati cégnél, majd a rendőrséghez és az Újpesti Gyermekjóléti Szolgálathoz fordultak.

A Blikk információi szerint

„Önkormányzatunk jelenleg nem állítja és nem állíthatja, hogy mindez a magatartás a két kiskorú között szexuális jelentéstartalommal bírt, de mivel a jelen lévő pedagógusok mindezt ilyen értelemben félreérthetőnek minősítették, a gyermekvédelemre vonatkozó jogszabályok alapján az önkormányzatnak jelzési kötelezettsége volt. Az Újpesti Kulturális Központ ügyvezetője részéről tudomásunk szerint az eset után, a pedagógusok jelzésére olyan jellegű intézkedés történt, amely biztosította azt, hogy a tábori turnusban a két kiskorú a továbbiakban ne érintkezhessen” – írta az önkormányzat a lapnak, és hozzátették: tudomásuk szerint az adott szituációban sem szexuális aktus, sem erőszak, sem fizikai kényszerítés nem történt.

 

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!