Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Van, akinek a gyűrű csupán esztétikai kiegészítő, minden ruhához más és más gyűrűt visel. Viszont a gyűrű ennél egy sokkal mélyebb ősi szimbólum, annak is jelentősége van, hogy melyik ujjunkon viseljük.

A pszichológusok szerint annak függvényében, hogy melyik ujjunkon van a gyűrű, nagyon sok jellemvonásunk kiolvasható belőle.

1. Gyűrű a nagyujjon

Leginkább a férfiak szokták a nagyujjukon hordani a gyűrűt, mintegy figyelemfelkeltésként. Az ilyen ember energikus, érzelmes és öntudatos, de kissé ellentmondásos személyiség is. Céltudatos, makacs, veszekedős, impulzív és agresszív. Mindig harcol a saját igazáért, vele szembe nehéz megnyerni bármilyen vitát is. Tisztában van az erősségeivel és a gyengeségeivel is, de nagyon jól palástolja őket. Fontos számára az önkifejezés.

2. Gyűrű a mutatóujjon

Ez az új az erőt jelképezi, a történelem során a befolyásos személyiségek mindig a mutatóujjukon hordták a gyűrűt. Büszkeséget, hatalomvágyat, akaratot jelképez. A bal mutatóujjon hordott gyűrű a jó dolgok iránti elkötelezettséget jelképezi, a jobb kézen viszont a megalomániát, az arroganciát és a beképzeltséget.

3. Gyűrű a középső ujjon

Aki a középső ujján hordja a gyűrűt, az igencsak szereti önmagát, tisztában van az értékeivel és a szépségével. Minél nagyobb kő van a középső ujjon lévő gyűrűben, annál nagyobb az önimádat. Ez a gyűrű összekapcsolódik az ősök tiszteletével, és a karmában vetett hittel. Segítségünkre lehet abban, hogy az akadályokon minél könnyebben túl tegyünk magunkat, egy könnyebb, gondtalanabb életet biztosít.

4. Gyűrű a gyűrűsujjon

Leginkább a jegygyűrűt hordjuk a gyűrűsujjunkon, így elsősorban a családi állapotunkról árulkodik. Ha nem a jegyesség vagy házasság miatt van gyűrű a gyűrűsujjunkon, akkor a művészetek iránti szeretetről, gazdagság, híresség utáni vágyról árulkodik. Segíti a kreatív energiát, támogatja a sikerességet, segítségével könnyen rátalálhatunk az utunkra.

5. Gyűrű a kisujjon

A kreatív, szorgos és alkotó kezű személyek szokták a gyűrűt a kisujjukon hordani. Viszont azokra is jellemző ez a szokás, akik nem teljesen őszinték minden helyzetben, pl. politikusok, üzletemberek. Segíthet az üzleti életben való eligazodásban, segíti az üzleti, a kommunikációs és a kreatív képességek kibontakozását. Az ezen az ujjon hordott gyűrű segítségével erősíthető az intelligencia és a kreativitás, javítható az emlékezőképesség.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!