Jevgyenyij Prigozsin kívánságlistáján F–35-ös vadászrepülőgépek és amerikai gránátvetők is szerepelnek, ezek beszerzéséhez kérte a Politico újságírójának közreműködését. Trollkodott persze.


Szarkasztikus hangüzenettel válaszolt a Politico megkeresésére Jevgyenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítója: az orosz zsoldossereg vezetője többek között F–35-ös vadászrepülőgépeket és gránátvetőket kért az amerikai politikai lap újságírójától.

Nem vett komolyan Jevgyenyij Prigozsin a Politico megkeresését, amely szerint az orosz Orsis T–5000-es puska gyártója egy amerikai cégtől szerzett be lőszereket, és ezzel kapcsolatban kíváncsi lett volna a Wagner-vezér véleményére. Válaszában Prigozsin azt üzente Douglas Busvine újságírónak,

„Arra kérem, beszéljen a kapcsolataival, hogy megszerezhessük ezeket az ellátmányokat. És van még egy kérésem önökhöz: szóval az F–35-ösök. Ha lehetséges, ahogy korábban megbeszéltük, hogy Új-Zélandon keresztül vásároljuk fel az ellátást. Lehet, hogy Hawaiin kell majd tankolniuk, de nem igazán látok problémát” – mondta Prigozsin a felvételen.

„Douglas, haver, teljesen elfelejtettem! Ha az üzlet létrejön, neked ajándékozom az Orsis puskám” – üzente az újságírónak Prigozsin.

Forrás: Telex, Politico


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!