Másik szerepet szánt neki a rendező, James Cameron. Sőt az osztrák színész miatt át is kellett írni a forgatókönyvet.


Minden bizonnyal a filmtörténet egyik legklasszikusabb (ha színészileg nem is legbonyolultabb) alakítása Arnold Schwarzeneggeré a Terminátor első részéből. Az idén 40 éves klasszikusról most elképesztő információt osztott meg a rendező. James Cameron elmesélte:

A meghallgatások előtt ugyanis alapvetően abban gondolkodtak, hogy az osztrák testépítő Kyle Reese-t, a hőst, nem pedig a főgonoszt formálja majd meg. Ezt az ötletet aztán Cameron azért vetette el, mert túl erősnek találta Schwarzi akcentusát a szöveges szerephez.

„Egyáltalán nem ismertem Arnoldot, de az biztos, hogy verbálisan akkor nem nyűgözött le. Inkább fizikailag volt erős a jelenléte. Úgyhogy amikor elmentem a találkozóra, megkérdeztem a szobatársamat, tartozok-e neki valamilyen pénzzel, mert éppen most indulok, hogy összecsapjak Conannel, hogy ne kelljen beválogatni őt a filmbe” – mesélte James Cameron. Hozzátette: „Miközben beszélt, én csak az arcára koncentráltam. Nagyon egyedi arca volt, a vonásaiból egyfajta hajthatatlan akaraterő sugárzott, afféle megtestesült brutalitásnak tetszett. És ekkor felmerült bennem, hogy játszhatná ő a Terminátort.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!