A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség szerint nem volt képesítése a magyar férfinak, aki a túrát szervezte, és korábban is történt tragédia az általa szervezett túrákon.


Mi is írtunk Kozma Zsuzsa haláláról, a fitneszedző Jordániában szenvedett halálos balesetet, egy szikláról zuhant le.

A naphíre.humegírta, hogy nem volt képesítése a magyar férfinak, aki a túrát szervezte, és korábban is történt tragédia az általa szervezett túrákon.

– ez a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség a honlapján jelent meg.

A túravezető pénteken tett közzé egy posztot:

Volt, aki szaladt, hogy lássa, hogy van, volt aki összeesett, más mozdulni sem tudott. Azonnal tárcsáztuk a 911-et, de mire a mentők helyszínre értek, már nem tudtak segíteni. Mi mindannyian a tragédia hatása alatt vagyunk, a történtek feldolgozásához időre lesz szüksége mindenkinek. A jordán hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit”

– írta a posztban.

A MHOK szerint ezek a tevékenységek Magyarországon szerintük egyelőre nincsenek törvényi szinten eléggé szabályozva: “Meggyőződésünk, hogy ameddig a hazai törvényhozás nem alkotja meg a magasban végzett szabadidős sporttevékenységek oktatását, valamint az ezzel kapcsolatos szolgáltatásokat szabályozó jogi kereteket, addig a mostanihoz hasonló tragikus balesetek száma csak növekedni fog” - írták.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!