Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy dolgot jól jegyezz meg! Ha a partnered "kiszeret" belőled, annak oka van!

Minden párkapcsolatban vannak nehézségek, de ha két ember igazán szereti egymást, és összetartozik, akkor minden problémát meg tud oldani. Azonban, ha a párod "kiszeret" belőled, akkor egy kicsit nehezebb orvosolni a dolgokat.

A kezdetekben minden tökéletes, amíg beborít a rózsaszín köd, addig semmi probléma nem üti fel a fejét, azonban, ahogy múlik az idő, minden megváltozik. És ez a változás nem feltétlenül rossz, a fejlődés csak úgy lehetséges, ha változnak a dolgok.

A szerelem idővel szeretetté és ragaszkodássá alakul át, de némely kapcsolatban előfordul az is, hogy az egyik fél kiszeret a másikból, és már nem akarja együtt folytatni az életet a másikkal. Az ilyen párkapcsolatot nem érdemes erőltetni, el kell fogadni a másik döntését, és tovább kell lépni.

Mi okozza az elhidegülést? Szakértők szerint a "kiszeretés" egyik fő oka, hogy a párok valószínűleg soha nem is ismerték egymást igazán, és nem is adtak erre esélyt.

Dr. Joshua Klapow klinikai szakpszichológus szerint a szerelem képlékeny érzelem, van amikor elmúlik, de sokszor újra lángra lobbanhat és végső soron megjavítható, helyrehozható.

A szakember kiemeli: egy párkapcsolatról sokat elárul az, hogy a felek mennyire tudnak őszintén, nyíltan beszélni az érzelmeikről, mennyire értik meg egymást.

Klapow professzor meggyőződése az, hogy a legtöbb párkapcsolat amiatt fut zátonyra, mert a felek nem tudnak megfelelően kommunikálni egymással, ha sikerülne a kommunikációt helyreállítani, akkor idővel akár a szerelem lángja is nagyobb eséllyel lobbanhatna fel újra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!