Van, aki szerint ezt csak azért találták ki, hogy minél több rózsaszín dolgot el tudjanak adni, de van, aki úgy is kedves szokásnak tartja ezt, hogy ő maga nem is ünnepli.

Vannak párok, akik már előre megünnepelték a Valentin-napot egy romantikus balatoni hétvégével, és vannak, akik otthon, egy meghitt vacsorával töltik február 14-ét. Kapitalista túlzás-e az óriás szívecskés lufi és a virágtenger, vagy inkább egy szép szokás, amivel meglepjük a szerelmünket? Párokat kérdeztünk, hogy ők mit gondolnak a Valentin-napról.

Miklós (23) és Arozhan (21)

„Második alkalommal ünnepeljük együtt, a terv szerint egy kellemes vacsorával otthon, kis ajándékkal. Változó a véleményünk a Valentin-napról: alapvetően egy kedves szokás így odafigyelni egymásra, ugyanakkor ez egy kapitalista dolog is - mindenhol sok dekorációval.”

Marci (23) és Rebeka (21)

„Inkább csak meghitten, kettesben ünnepeljük, nem kerítünk nagy feneket neki. Ugyanis ezt a nagy giccses felhajtást - hatalmas piros szívecskés lufi, maci alakú virágcsokor és a hasonlók - mi nem szeretjük, inkább csak az együtt töltött időre fókuszálunk. Ajándékozni nem is szoktunk, maximum otthon főzünk valamit.”

Paula (36) és Nikola (40)

„Nálunk nincs bevett szokás. Idén mindketten pont dolgozunk Valentin-napon, nem tudunk aznap ünnepelni. De múlt héten elutaztunk, együtt töltöttünk egy romantikus hétvégét a Balatonon. Sétáltunk a parton, főzőcskéztünk. Tehát minőségi együtt töltött idővel előre megünnepeltük. Idén nem vettünk ajándékot, de tavaly például egy ünnepi vacsorát töltöttünk el együtt, és akkor ajándékoztunk is.”

Marika (82) és Sándor (82)

„Mi soha nem szoktuk ünnepelni. Ennek nincs különösebb oka, egyszerűen nem ebben szocializálódtunk. De amúgy tetszik, szép. A fiataloknak nagyon jó, hogy kitalálhatják, milyen ajándékot, virágot vesznek egymásnak. Mi 57 éve vagyunk házasok, az évfordulónkat mindig megünnepeljük. Nekünk ez a Valentin-napunk.”

Marci (21) és Eszter (19)

„Abszolút nem ünnepeljük a Valentin-napot, nem szeretjük. Szerintünk azért van, hogy nagyon sok, nagyon rózsaszín, nagyon szívecskés dolgot el tudjanak adni. Ezt a kapitalizmus kitalálta, és ez nekik nagyon jó, de egyébként nem egy fontos dolog szerintem, mert mindennap lehet ugyanúgy szeretni a másikat.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!