Az angliai Ampthill városában élő Isabelle Stedman 17 éves volt, amikor elkezdett vezetni tanulni. Azóta kétgyerekes anyukává vált, kisebbik lánya 17 éves, de ő, 47 évesen még mindig nem tudta letenni a jogosítványát, pedig az elmúlt harminc évben kitartóan próbálkozott - írta a Bedfordshire Live című brit lap.

A beszámoló szerint a nő ezer leckét vett, hét különböző oktatója volt, és az elmúlt évtizedekben összesen már több mint tízezer fontot, azaz átszámítva nagyjából négymillió forintot költött el autóvezetői oktatásra. Mindez hiába. Stedman ugyanis a lap cikke szerint retteg a vezetéstől, és soha nem sikerült átmennie a jogosítvány megszerzéséhez szükséges vizsgán.

A nő a lapnak elmondta:

30 éve tanulok vezetni, de ha beülök egy autóba, még mindig olyan érzés, mintha először ülnék benne, és ez rémisztő.

A nő már orvosnál is volt a problémájával, és még hipnotizálással is próbálkozott, de senki nem jött rá, mitől tölti el rettegés a vezetéstől.

A helyzet annyira rossz, hogy sok esetben a félelemtől egész egyszerűen elájul vezetés közben.

Különösen a körforgalmak előtt tör rá a rettegés, és legutóbb, egy egyhetes intenzív tanfolyam harmadik napján is elájult vezetés közben.

Hirtelen szédülni kezdtem, majd arra eszméltem, hogy az út szélén állunk, és az oktató közli velem, hogy el kellett kapnia a kormányt, mert elájultam.

Stedman elmondta, hogy egyáltalán nem utál vezetni, és nagyon reméli, hogy az orvosok esetleg rá fognak jönni, mi okozza a bénító rettegést, és egy nap majd végre képes lesz majd autót vezetni.

Kapcsolódó

Teli gázzal hajtott át a falon autóvezetői vizsgáján egy kínai nő - fotók

Hiába ment át az írásbeli teszten, az autóba ülve már nem igazán tudta, melyik a fékpedál.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!