Szúrópróbaszerű ellenőrzések továbbra is lesznek a jegyvizsgáló nélküli járatokon.


A MÁV-START szeptember 16-tól a Budapest és Esztergom közötti vonalon, valamint a Budapest–Győr-vonalon is bevezeti a kalauz nélküli közlekedést egyes járatokon – írja a MÁV Csoport közleménye.

Szeptember elejétől új szabályok léptek életbe a vonatozóknak: bizonyos vonalakon csak előre megváltott jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni, ellenkező esetben jóval magasabb, 25 ezer forintos pótdíjjal kell számolni. Ez a kötelező jegyelővételi zóna olyan vonalakat érint, mint

amelyek tavasszal még pilot jelleggel közlekedtek kalauz nélkül, de szeptembertől már minden vonat így megy ezen a viszonylaton.

Szeptember 16-tól az esztergomi S72-es és Z72-es vonalakon, valamint a győri fővonal reggeli csúcsidős G10-es, néhány éjszakai S10-es és egyes hétvégi Rába InterRégió járatokon sem lesz állandó jegyvizsgáló. Később, szeptember végén a székesfehérvári és pusztaszabolcsi vonalakon, majd október közepén a ceglédi, szolnoki, újszászi és gödöllői vonalakon is terjed az új rendszer.

A kalauz nélküli járatokon szúrópróbaszerű ellenőrzések továbbra is lesznek, és ha valaki rosszul lesz a vonaton, vészhívóval értesítheti a mozdonyvezetőt, aki azonnal intézkedik.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!