Szilágyi István özvegye részletesen elmesélte, mi történt pontosan a színész halálának napján, és az előzményekről is beszélt a Ripostnak.

Mint azt megírtuk, Szilágyi István május 3-án, vasárnap halt meg, a gyanú szerint fia ölhette meg. A 49 éves Péter állítólag agyonverte az apját, egy kalapáccsal mérte rá a halálos ütést. Humenyánszky Jolán eleinte védte fiát, de nemrég terhelő vallomást tett rá.

Most a Ripostnak idézte fel a tragédia napján és az előtte történteket.

„Péter napok óta nem volt jól, mert elfogytak a gyógyszerei… Szombaton már megőrült és kárt tett magában. A saját fejét verte az ágykeretbe, amivel csúnya sérüléseket okozott magának. Akkor még sikerült őt szép szóval megfékeznünk, de másnap kora reggel kezdődött elölről a roham...”

hirdetés

- mondta az asszony.

A férfi vasárnap reggel is a gyógyszerét kereste, amit a szülők nem tudtak kiváltani, mert nem volt pénzük rá. Ekkor a fiuk ismét kikelt magából, apja pedig az özvegy elmondása szerint szépen, csendben próbálta leállítani őt.

A férfit azonban ez még jobban feldühíthette, mert nekiugrott a színésznek, elkezdte ütlegelni, majd felkapta az első kezébe kerülő tárgyat, egy kalapácsot.

Az asszony még emlékszik arra, mik voltak férje utolsó szavai halála előtt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés