A listán szerepel horror, vígjáték és sci-fi is. A nagy sztárok közül dobogós Harrison Ford első sorozata, de a gombafejű zombiknál eddig nem volt jobb sorozat idén.


Túl vagyunk 2023 felén, ezért a BBC szokás szerint rangsorolta az év eddigi legjobb sorozatait. A tízes listán akadnak meglepetések is, de az első helyezett nem lehetett kérdés.

Habár a The Last Of Us-t az év elején mutatta be az HBO Max, már akkor sokan úgy vélték, hogy ennél jobb sorozat nem lesz idén. A népszerű videójáték alapján készült szériában a főszereplő feladata, hogy eljutassa az embereket gombafejű zombikká változtató vírusra immunis lányt a maroknyi tudóshoz, hogy ezzel megmentse az emberiséget. A Pedro Pascal főszereplésével készült The Lat Of Us-ért a közönség mellett a kritikusok is odáig voltak, amit a héten bejelentett 24 Emmy-jelölés is kifejez.

A BBC listáján a második helyet egy olyan sorozat kaparintotta meg, amit eddig még nem mutattak be Magyarországon. Pedig a Poker Face már csak a témája és rendezője miatt is biztos siker lenne itthon is. A tízrészes évad Rian Johnson fejéből pattant ki, aki az utóbbi években a félresikerült Star Wars: Az utolsó Jedik után a Tőrbe ejtve első és második részével sokat javított megítélésén. A Poker Face esetében sem szakadt el a jól bevált zsánertől: minden rész egy önálló gyilkossági eset, melynek felgöngyölítése egy női detektív feladata. A leginkább a Columbóhoz hasonló sorozatban végig tudjuk, hogy ki a tettes, a kérdés csak az, hogyan történt a bűntény.

Harmadik helyre Harrison Ford első sorozata került. Az Apple+-o elérhető Direkt terápia főhősét Jason Segel alakítja, aki a történet szerint egy éve veszítette el feleségét. A terapeuta szakít az eddigi gyakorlattal és úgy dönt, hogy közvetlen tanácsokat ad pácienseinek arról, mihez kezdjenek az életükkel és problémáikkal.

A BBC listáján az év első felének legjobbjai között ott van még sorrendben a negyedik évaddal véget érő HBO-s Utódlás (4.), a Netflix bosszúsorozata, a Balhé (5.), a Prime-on streamelhető horror, a Két test, egy lélek (6.), az amerikai brit nagykövet néhány napját feldolgozó netflixes A diplomata (7.), a BBC nagysikerű nyomozós sorozata, a Vidám vidék harmadik évada (8.), az Apple+ klausztrofóboknak nem ajánlott sci-fije, a Siló, valamint a nálunk a Disney+-on elérhető, az éttermek kegyetlen világáról szóló A mackó (10.).


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!