Dani néhány órával halála előtt beszélt a legendás fuvolással. A férfi nagyon sajnálja, hogy édesapja már nem tudta megtartani 75. születésnapi koncertjét.


Interjút készített a Best magazin a múlt héten 75 évesen elhunyt zenész, Török Ádám fiával, Danival.

Ahogy arról a Szeretlek Magyarországnak januárban adott interjújában is beszélt, a Máté Péter-díjas magyar fuvolista évek óta súlyos betegséggel küszködött. Dani elmondása szerint stroke-ja óta már nem teljesen ugyanaz az ember volt, mint előtte.

– emlékezett vissza a Mini együttes frontemberének fia, aki mesélt az utolsó beszélgetésről is.

„Mindennap beszéltünk. Utoljára a halálának éjszakáján, hajnali fél kettőkor. [...] Amióta két évvel ezelőtt stroke-ja volt, mindig az volt az első kérdésem: 'fater, jól vagy?' Azt felelte: 'igen, tök jól, minden rendben'. Engem a legújabb kutyámról kérdezgetett, aztán beszéltünk a közelgő koncertről, amire nagyon készült. Én úgy terveztem, hogy hazajövök az unokájával, Daniellával. (...)

Elmondása szerint amikor reggel látta, hogy apja felesége, Dóri hívja, rögtön tudta, hogy nagy a baj. „Dórika zokogva mondta, hogy meghalt az apám, éjjel örökre elaludt! Ha őszinte akarok lenni, fel voltam erre készülve” – fogalmazott a legendás zenész fia. Dani hálás Török Ádám feleségének, aki folyamatosan mellette állt stroke-ja után. Azt ugyanakkor nagyon szomorúnak tartja, hogy apja már nem tudta megtartani születésnapi koncertjét, amit pedig nagyon várt.

„Borzalmasan fáj, hogy nincs többé az édesapám de én megbékéltem a halállal. Szerintem az élet addig tart, amíg méltósággal lehet élni. A sors úgy akarta, hogy apám méltó módon menjen el, hogy éjszaka, álmában elaludjon.

– fogalmazott a gyászoló férfi.

(via Blikk)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!