Hosszú útra indul az emberi szervezetben a megemészthetetlen ragacs, de nincs mitől tartani.


A játszótéri bölcsességek szerint a véletlenül vagy szándékosan lenyelt rágógumi hét évig nem ürül ki az emberi szervezetből. Aki pedig túl sok rágót nyel, jobban teszi, ha felkészül a legrosszabbra. A valóság azonban teljes más, mint amit ezek a gyerekkori ijesztgetések sugallnak, írja a LADbible.

A véletlenül lenyelt rágó útja egyenesen a gyomorba vezet, ahol az elfogyasztott ételek lebomlásának nagy része történik. A gyomorsav azonban nem tud mit kezdeni a ragacsos anyaggal, ami ezután nagyjából sértetlenül folytatja az útját az emésztőrendszerben.

A megemészthetetlen rágó ezt követően átpréselődik a hétméteres vékonybélen, majd a másfél méter hosszú vastagbélben köt ki. Itt a kialakuló széklet egyik darabkájába keveredik, majd a szokásos módon, a többi salakanyaghoz hasonlóan távozik a szervezetünkből a vécén.

Ennél problémásabb lehet, ha valaki sok rágót nyel le egyszerre. A ragacs ilyenkor ritka esetekben valóban összetorlódhat, végeredményben pedig elzáródást okozhat, végül pedig a kórházban köthetünk ki. Ennek az esélye azonban csekély.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!