Egy magyar nő arról beszélt, hogy már régóta érezhető volt, hogy valami nem stimmel.


Ahogy arról beszámoltunk, szombaton reggel rakétatámadás érte a Gázai övezettel szomszédos izraeli városokat, emellett szárazföldi támadást is indított a Hamasz palesztín szervezet.

A Blikknek sikerült beszélnie néhány, a háború sújtotta területen tartózkodó helyi és magyar lakossal is.

- mesélte egy Tel-Aviv külvárosában élő fiatal izraeli informatikus.

"Pontosan 50 évvel és 1 nappal a jom kippuri háború kitörése után történt ez a támadás, ami sokak szerint nem lehet véletlen" - magyarázta. Véleménye szerint az állhat a támadás hátterében, hogy Szaúd-Arábia fel szeretné venni a kapcsolatot Izraellel, a palesztinok pedig ezt nem vették jó néven.

- mondta egy név nélkül nyilatkozó magyar a lapnak. Több másik kint élő honfitársunk is arról beszélt, hogy szörnyű, ami jelenleg zajlik az országban.

"Szerintem a mostani történéseket nem a szaúd-arábiai konfliktus váltotta ki, hanem sokkal inkább belpolitikai problémák. Már régóta érezhető volt, hogy valami nem stimmel, sőt néhány hónappal ezelőtt a biztonsági szolgálat vezetői figyelmeztették is Netanjahut, hogy baj közeleg" - vélekedett egy kint élő magyar nő, aki szerint nem valószínű, hogy néhány napon belül véget érnek az összecsapások.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!