Letartóztatásakor több 'almás' holmit is találtak nála a rendőrök, a jelek szerint Apple-rajongó.


Bejárta a világsajtót, amikor Meng Van-csout, a Huawei pénzügyi igazgatóját Kanadában őrizetbe vették az amerikai hatóságok kérésére. Az Egyesült Államok ügyészsége ugyanis azzal vádolja a nőt, hogy a Skycom nevű hongkongi cégen keresztül üzletelt 2009 és 2014 között Iránnal, így megsértette a Washington, illetve Brüsszel által elrendelt büntetőintézkedéseket. Az Egyesült Államok a menedzser kiadatását is követelte.

A 46 éves Meng Van-csou végül tízmillió kanadai dolláros (több mint kétmilliárd forintnak megfelelő) óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett és várhatta, hogy kiadják-e az amerikaiaknak vagy nem.

Most vele kapcsolatban meglepő hírt közölt a külföldi sajtó.

A bírósági iratokból kiderül, hogy amikor őrizetbe vették a nőt, a rendőrök egy iPhone 7 Plus-t, iPad Pro-t és egy MacBook Airt találtak nála.

Volt nála egy Porsche dizájnnal ellátott Huawei Mate 20 RS is. A hír tovább tépázhatja Meng Van-csou renoméját, ha az őrizetbe vétel és a gyanúsítás még nem lett volna elég. Magára a Huaweire sem biztos, hogy jó fényt vet, az, hogy kiderült: az egyik vezetője a konkurencia rajongója.

Meng Van-csou ügye

Március elsején Kanada bejelentette, hogy nagy valószínűséggel kiadja a Van-csout az Amerikai Egyesült Államoknak.

A kanadai igazságügyi minisztérium akkor bejelentette, hogy Washington elegendő bizonyítékot mutatott be ahhoz, hogy megkezdjék a kiadatási eljárást.

Meng Van-csou tagadja az ellene felhozott vádakat, és letartóztatása miatt beperli a kanadai államot.

Nyitóképünk illusztráció



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!