Hétfőtől Gálfi Dalma a női teniszjátékosok világranglistáján 97. helyezettének mondhatja magát, vagyis hivatalosan is top 100-as játékos lett. A korábbi junior világelső szerint ezzel beteljesült egy álom.


Ez egy gyerekkori álom, egy első mérföldkő, amit most elértem. Ezért kezdtem el teniszezni, hogy egyszer majd ott legyek a legjobb százban. Most azonban nem is szeretnék megállni, úgy érzem, van még feljebb, de az elsődleges cél, hogy megőrizzem a tagságom az elitmezőnyben

- idézi az MTI Gálfit.

A magyar játékos a Roland Garroson szerepel először majd úgy egy Grand Slam-tornán, hogy alanyi jogon főtáblás lesz. Addig azonban több versenyen is részt vesz majd.

"Régebben nagyon nem éreztem otthonosan magam salakon, bár azon nőttem fel. Aztán az elmúlt két évben megszoktam a salakot, és kényelmes lett rajta játszani. Én érzek magamban néhány kört, de ez persze nagyban függ majd a sorsolástól. Párizsig indulok WTA 125-ös és 250-es versenyeken, valamint beneveztem a madridi ezres tornára is."

Gálfi egyébként a harmadik magyar, aki Bondár Anna és Udvardy Panna után harmadik magyarként került be az elitmezőnybe, hasonló eredményességre tíz éve nem volt példa.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!