„Szájer József a történteket követően helyes döntést hozott akkor, amikor lemondott a EP-képviselői tisztségéról. Az a határozott véleményem, hogy az egyedül helyes döntést hozta, tudomásul vettük a döntését" - mondta el az ATV Híradójának Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő kollégája és párttársa döntéséről. Szájer József azóta egyébként a Fideszből is kilépett.

Deutsch szerint

„ez egy botrány, nyilvánvaló, hogy ez árt annak a politikai közösségnek, amely politikai közösségnek az illető részese. Szívből jövő volt Szájer József nyilatkozatában az a rész, hogy személyes volt az ő hibája. Neki kell ezért a felelősséget vállalni.”

Szerinte nem kéne ezt a botrányt Szájer személyén túl pártjára vagy az országra is kiterjeszteni, de csendben és higgadtan tudomásul kell venni, hogy jön egy politikai kárörvendő hullám.

hirdetés

Deutsch Tamásnak Szájer ügyén kívül másra is kell koncentrálnia Brüsszelben: 30 néppárti politikus a pártból való kizárását javasolja, amiért egy vita kapcsán Manred Weber megjegyzését a Gestapo és az ÁVO érveléséhez hasonlította.



hirdetés