Megdöbbentő felvételeket készített egy zsúfolásig telt nápolyi kórház látogatója: a mosdóba benyitva egy padlón fekvő halottat talált, az intenzív osztályon pedig azt sem lehet tudni, melyik beteg él még. A kétségbeesett orvosok közben az újonnan érkezőket próbálják ellátni - jobb híján az épület előtt, saját autójukban - hangzott el az RTL Klub híradójában.

"Ez itt egy halott...ilyen a helyzet a Cardarelli kórházban" - mondja döbbenten a felvételt készítő látogató, miután a mosdóba benyitva egy élettelen testet talál a padlón. Orvosokat nem lát, ezért bemegy az első kórterembe.

"Ez az ember itt fekszik szendvicsek között a saját vizeletében, vajon életben van?" - kérdezi a többi beteget, de ők sem tudnak semmit a mozdulatlanul fekvő férfiról.

A megdöbbentő videó a nápolyi járványkórház intenzív osztályán készült, ahol mostanra gyakorlatilag összeomlott az egészségügyi ellátás. A kórház teljesen megtelt koronavírusos betegekkel, az orvosok és az ápolók a végkimerültség határán próbálják tartani a frontot - jelenleg már a klinika előtt, a parkolóban is.

Helyhiány miatt az újonnan érkezőket eleinte a kint álló mentőautókban kezelték, de annyi új beteg jött, hogy a mentőautók is megteltek...

hirdetés

Azóta saját autójukban látják el a hosszú sorokban várakozó pácienseket - már amennyire ez lehetséges. A súlyos állapotban lévők jobb híján életmentő oxigénkezelést is itt kapnak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés