Carl Stewart, a 39 éves kábítószerkereskedő próbált nagyon óvatos lenni, de a történetet bemutató LadBible a liverpooli lapokra és a helyi rendőrség Twitterére hivatkozva azt írja, hogy a lent látható fotó (pontosabban az azon látható ujjlenyomata miatt) elkapták, és már börtönben van - ahonnan több, mint egy évtized múlva szabadulhat csak.


JAILED | A man identified through a picture of a block of cheese is the latest to be jailed as part of #OpVenetic. Carl Stewart, 39, was sentenced to 13 & a half yrs in prison after pleading guilty to conspiracy to supply class A and B drugs. Read more ????https://t.co/Mh9DrsxAR4 pic.twitter.com/2nNZpFdXK7

- Merseyside Police (@MerseyPolice) May 21, 2021

A férfi egyébként kokainnal, ketaminnal és még heroinnal is foglalkozott, szóval nagy játékos lehetett, de a tenyeréről meggondolatlanul elküldött fotó - amit egy Toffeeforce nevű, titkosított üzenetküldésre használt alkalmazással továbbított - lebuktatta.

Lee Wilkinson nyomozó azt mondta az üggyel kapcsolatban, hogy az utóbbi időben az európai hatóságoknak sikerült feltörniük az ilyen alkalmazások titkosítását, ezért akadhattak a férfi nyomára is.

Merseyside megye rendőrsége még nem zárta le a széleskörű, drogkereskedőbanda felszámolását célzó akciót, aminek a részeként eddig összesen hatvan embert kaptak el, szóval lehetnek még újabb letartóztatások a nyomozáshoz kapcsolódóan.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!