Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Reggel üres gyomorra igyál meg egy nagy csésze vizet! Ez fog történni!

Nagyon fontos, hogy naponta 2-3 liter vizet megigyunk, és ez az alapvető egészségügyi szabály nem csak a kánikulai napokra érvényes.

Te mennyi vizet iszol naponta?

Testünk több, mint 60%-a víz, ezért a szerveink megfelelő működése érdekében meg kell innunk minden nap a szükséges vízmennyiséget. Nézzük, mi történik, ha minden nap közvetlenül ébredés után megiszol egy pohár friss vizet!

Japánban kevés ember küzd cukorbetegséggel, rossz emésztéssel, túlsúllyal stb. Az, hogy a japán emberek igen magas életkort érnek meg valószínű azzal is összefügg, hogy nagyon odafigyelnek a vízivásra. Minden napot egy nagy csésze tiszta vízzel kezdenek.

1. Méregtelenít

A tiszta víz megszabadít a felgyülemlett méreganyagoktól, ezáltal sokkal energikusabb és egészségesebb leszel.

2. Szabályozza az emésztést

A reggel üres gyomorra megivott víz mintegy 24%-al serkenti az emésztést.

3. Megszabadít a plusz kilóktól

A víz nem csak a méreganyagoktól szabadít meg, de szabályozza az étvágyat, éppen ezért segítségedre lehet, ha meg szeretnél szabadulni egy pár felesleges kilótól.

4. Enyhíti a gyomorégést és a hasi díszkomfortérzést

A gyomorégést a megemelkedett gyomorsavszint okozza. Ha elegendő vizet iszol, akkor ettől a kellemetlen érzéstől is meg tudsz szabadulni.

5. Javítja a bőr minőségét

A nem megfelelő hidratáció következtében különböző bőrhibákkal, idő előtti ráncosodással is számolnod kell. Reggel ébredés után igyál meg 500 ml vizet, pár hét múlva már látni fogod, hogy hatására a bőröd sokkal szebb lesz.

6. Fényes és egészséges lesz tőle a hajad

A megfelelő hidratáció láthatóan sokkal szebbé varázsolja a hajat. A kiszáradás lehet az egyik oka annak, hogy a haj töredezett és fénytelen lesz.

7. Megszabadít a vesekőtől

A víz segítségével kiürülnek a méreganyagok, csökken a szervezet savassága, ezért könnyebben elkerülhető a vesekövek kialakulása. A megfelelő vízfogyasztás által megszabadulhatsz a már kialakult vesehomoktól, kisebb vesekövektől.

8. Serkenti az immunrendszert

A víz tisztítja és szabályozza a nyirokkeringést, serkenti az immunrendszert, ezáltal számos betegség elkerülhető.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!