Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, rablás és csalás miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot a Komáromi Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik évekig fenyegetéssel és erőszakkal vették el egy kisbéri közmunkás pénzét, akinek a részére emiatt, megélhetése biztosítására a kisbéri lakosok adománygyűjtést végeztek, és a bíróság gondnokot rendelt ki a részére.


A két férfi 2016. és 2019. évek között több alkalommal is 10 ezer forint feletti összegeket követelt a közmunkástól Abban az esetben, ha a férfi nem teljesítette a követelésüket, akkor megtámadták, az egyik elkövető a térdével mellkason rúgta a férfit, autóval követték, megálltak a családi házuk ajtajában állva, és nem engedték ki őt. A férfi a fenyegetések hatására összesen 160 ezer forintot adott át a zsarolóknak.

A vádirat szerint a két férfi 2019 novemberében az egyik reggel autóval megjelent a kisbéri férfi házánál. Az elkövetők a 68 éves, beteg embernek azt a valótlan ígéretet tették, hogy ha elviszik Budapestre, akkor a férfi megkapja egy harmadik személlyel szemben fennálló, valójában nem is létező, tartozását. Ezt követően az elkövetők 30 ezer forintot kértek és kaptak a férfitől a Budapestre történő utazás költségéül, azonban az elkövetők rövidesen kirakták a férfit az autóból a lakóhelyének közelében azzal, hogy elmennek tankolni, és rövidesen jönnek vissza érte. A csaló férfiak nem mentek vissza a férfiért, így Budapestre sem vitték el.

Az egyik férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy 2017 nyarán egy kisbéri lakos otthonában 10 ezret kért kölcsön. Ő azonban közölte, hogy nem tud neki pénzt adni, mert neki sincs. Az elkövető ezt követően, azzal fenyegette meg sértettet, hogy amennyiben nem ad neki pénzt, akkor ne találkozzanak az utcán, mert megveri és kezét-lábát összetöri. A sértett félelmében átadott 10 ezer forintot a férfinak, valamint el is költözött kisbéri lakóhelyéről. Az ügyészség letöltendőt kért a két férfire.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!