Kedden a nap első felében többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, csak helyenként, rövid időre szakadozik fel a felhőtakaró, de délutántól a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap. Több helyen lehet eső, zápor, az ország keleti felében zivatar. A Dunántúlon az északnyugati szél megélénkül, az intenzívebb zápor, zivatar idején akár viharossá is válik. A hőmérséklet jobbára 21 és 27 fok között alakul, a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet, írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat külön-külön figyelmeztetést adott ki az eső, a zivatar, illetve a felhőszakadás veszélye miatt.

A felhőszakadás veszélye kisebb területet érint.

Külön figyelmeztetnek az esőre is.

Azt írták, reggel az ország középső harmadában lehet dörgés, villámlás egy-egy helyen. A nap második felében a nyugati országrész kivételével fordulhatnak elő zivatarok, leginkább a Dunától keletre. Kiemelten az Alföld északkeleti részén (Nyírség, Hajdúság) valószínű intenzív zivatar, amihez felhőszakadás (30-50 milliméternyi csapadék), jégeső és 60-70 km/óra feletti szél is társulhat.

Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!