Újabb hangfelvételt tett közzé a Magyar Nemzet a kispesti önkormányzati ügyben. Ezen a lap szerint Lackner Csaba beszél. Főként arról van szó benne, hogy működnek együtt az önkormányzati emberek a helyi vállalkozókkal.

Íme, a felvételen egy jellemző párbeszéd, amelyet a éolitikus egy Attila nevű ismerősével folytatott:

"– Kérdezte tőlem, hogy Csaba jóban van a mostani főépítésszel? Mondom, nem tudom, majd megkérdezem.

hirdetés

Lackner Csaba: Igen, mert érinti az új építési szabályzat az ő telkét.

Tudom, hogy mit akar. Nyúljon a zsebébe!

– Közvetítsem?

Lackner Csaba: Nem, nekem nem kell. Hívjon föl, hogyha akar valamit!"

Lackner a lap szerint egyebek közt arról beszélt, hogy "aki jól csinálja, az nem a büdzséből veszi el a pénzt, az külső vállalkozóktól jön vissza."

A politikus szavai a Magyar Nemzet szerint súlyos kérdéseket vetnek fel, például hogy milyen szerepe volt a bizottsági munkában a két emlegetett vállalkozónak.

Lackner másik kemény kijelentése Guzmics Zsomborral kapcsolatban hangzott el, aki az építéshatósági és városfejlesztési iroda irodavezetője.

A Magyar Nemzet korábban, még a választások előtt cikksorozatban írt XIX. kerületi szocialista politikusokról kiszivárgott hangfelvételekről, amik főleg Lackner Csabától származnak a lap szerint. A hangfelvételeken a politikus más politikusokról, azok ügyeiről, mutyikról és fenyegetésekről is beszélt.

A lap által idézett felvételen Lackner Csaba egyebek mellett arról beszélt, hogyan lehet sokat keresni európai parlamenti politikusként.

Az ügy következményeként kizárták Lacknert az MSZP-ből, mert az MSZP elnökségének felszólítása ellenére a politikus nem nyilatkozott az önkormányzati képviselői mandátuma sorsáról.

Lackner korábban felfüggesztette párttagságát, de később az ügyvédjén keresztül azt üzente, hogy a képviselői megbízatását nem akarja visszaadni, sőt az alakuló ülésen még bizottsági alelnöki posztot is kapott.

hirdetés