Még nem rakhatjuk el a meleg pulcsit, a vízálló cipőt, de még a kiskabát is ránkfér. Sárga riasztásokra is készülnünk kell a hét elején.


Továbbra is várni kell a napfényes tavaszi napokra, marad a borús, esős, hűvösebb idő – írja az Iddőkép.

Hétfőn reggel északkelet felé távozik a csapadék, majd napközben – átmeneti szünet után – dél-délnyugat felől ismét többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton hosszabb napos időszakok is lehetnek. A délnyugatira forduló szelet keleten, délkeleten kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban 7-14, délután 16-23 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra. A keleti, délkeleti szél délután élénk, erős lesz, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hajnali 9-15 fokot követően napközben 17-25 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán gomolyos, fátyolfelhős idő ígérkezik. Több helyen alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik. Délután 18-25 fok valószínű.

Csütörtökre már szárazabb idő körvonalazódik. Fátyolok és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, de már csak helyenként fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északias szél sokfelé élénk, erős lesz. A csúcshőmérséklet 16-23 fok között alakulhat.

Az előrejelzések szerint a hét első napjaiban az ország jelentős részén sárga figyelmeztetés lesz a várható zivatarok miatt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!