Átlépte az ötvenezres szavazathatárt a budapesti ellenzéki előválasztás - írja a Népszava a szervezők adataira hivatkozva. A voksolás kedd este 8 óráig tart, így még emelkedhet ez a szám, de az érvényességhez szükséges küszöböt tehát sikerült elérni.

Hétfőn minden korábbi napnál többen szavaztak arra a fővárosiak, hogy kit választanának szívesen főpolgármesternek az ellenzéki jelöltek közül: csaknem 14 ezren adták le a voksukat Kálmán Olga, a DK által támogatott, de független jelöltre, az MSZP-Párbeszéd színeiben induló Karácsony Gergelyre vagy a momentumos Kerpel-Fronius Gáborra.

A szavazás múlt hét csütörtökön kezdődött, aznap több mint 9 ezren tették le a voksukat valamelyik jelölt mellett. Pénteken már 11 ezerre nőtt a válaszadók száma, míg hétvégén kicsit alábbhagyott a lendület: szombaton 8, vasárnap pedig csak 7 ezren szavaztak. A hétfői rekordrészvétel után már a 49 ezret is átlépte a voksok száma, az 50 ezres határt pedig kedd délig sikerült elérni. Az interneten eddig több mint 3500-an voksoltak.

Az eredményeket szerdán összesítik, majd aznap este hirdetik ki, hogy a többség melyik ellenzéki főpolgármester-jelöltet választaná meg.

Aki még nem szavazott, annak fontos információ lehet, hogy

június 20. és 25. között 10-20 óráig, 26-án 12 óráig lesznek nyitva a szavazóhelyiségek.

Az előválasztás első fordulóját februárban Karácsony Gergely nyerte Horváth Csabával szemben, ezzel ő lett a Szolidaritás DK, az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltje.

Nemrég azonban a DK bejelentette, hogy Kálmán Olga jelölését támogatja, és a Momentum is saját jelölttel szállt be a számukra sikeres EP-választás után.