A melegedés kitart a jövő hét első napjaiban is, sőt még fokozódni is fog. Egyes helyeken akár a 20 fokot is megközelíthetjük majd.


Élénk, erős széllel jön majd az enyhe óceáni levegő. Sok helyen fagymentesek lesznek az éjszakák hétvégén - írja az Időkép.

Hétvégén belekóstolunk egy kicsit a kora tavaszba, nyugat felől ugyanis élénk, erős széllel dől be majd az enyhe óceáni légtömeg a Kárpát-medencébe. A szél tehát mindenképpen főszerepet kap a hétvége során, és még éjjel sem áll le teljesen, emiatt enyhe, több helyen fagymentes éjszakákra lehet számítani. Fagypont alatti értékeket a derültebb, szélcsendesebb délnyugati tájakon és a szélvédettebb északi völgyekben mérhetünk.

Szombaton változóan-erősen felhős időben lesz részünk rövidebb napos időszakokkal. Északkeleten helyenként reggel kisebb havas eső, délután pedig egy-egy helyen átmenetileg gyenge eső, zápor előfordulhat. A délnyugati országrész kivételével sokfelé élénk, erős, néhol viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Reggel -4 és +4, napközben 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten és északon marad hűvösebb az idő.

Vasárnap gyakran takarhatják felhők a napot. Az ország északi felén elszórtan kialakulhat kisebb eső, futó zápor. Marad a szeles idő, a délnyugati tájakat leszámítva sokfelé erős, néhol viharos erősségű lesz az északnyugati, nyugati szél. Enyhébb lesz a reggel, délutánra pedig 10 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn sok felhő lesz felettünk, kisebb eső, zápor többségében az ország északkeleti felén alakulhat ki. Az erős északnyugati szél egyre több helyen viharossá fokozódhat. Tovább enyhülnek az éjszakák, fagy már sehol sem valósznű. A csúcshőmérséklet 9 és 16 fok között alakulhat.

Kedden már naposabb időre van kilátás, említésre méltó csapadék sehol sem várható. A szél délnyugatira fordul, és még többfelé lesz élénk, északkeleten erős. Délután 11 és 18 fok közé melegedhet a levegő.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!