Egy emberként aggódnak a kisvárdaiak a Mallorcán eltűnt magyar testvérpárért, írja a Blikk.

Korábban mi is megírtuk, hogy Orosz Katalinnak és Mihálynak múlt héten veszett nyoma az üdülőparadicsomban. Utoljára egy hete, a Cala d'Or egyik hoteljében látták őket, de életjelet napok óta nem adtak magukról. Jelenleg is nagy erőkkel keresik őket.

"Borzasztóan megrendítettek a történtek. Először fel sem fogtam, amikor láttam a fotójukat a hírekben. Egy gimnáziumba jártunk Katával, naponta találkoztunk, de már rég nem hallottam felőle. Annyit tudok csak, hogy pár éve Budapestre költözött. Itt, nálunk mindenkit mélyen megérintett az eset, a legrosszabb, hogy tehetetlenek vagyunk, s mi is csak annyit tudunk, amennyit a médiából hallunk"

– nyilatkozta a Blikknek egy helyi.

"Mindenkit letört a hír, folyamatosan telefonálunk, hátha megtudjuk végre, mi történt. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy egyszerűen nem tudjuk, mit hoz a holnap. Borzalmas az egész a helyzet, a fiú idén érettségizne, még a tankönyveit is magával vitte a nyaralásra. Nagyon lelkiismeretes gyerek"

– mesélte a lapnak egy rokon.

A helyi médiában szemtanúk arról számoltak be, hogy látták, amint a viharos időben egy hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a spanyol hatóságok azt valószínűsítik, hogy a magyar turistákról van szó.