Milkovics Márton volt az egyik szervezője a helyi tiltakozásoknak. A szakmai minősítése most 2 százalékkal elmaradt a központilag előírt szinttől.


Sorfalat álltak a balatonalmádi gimnázium diákjai a történelem tanárának, akit a tankerület kirúgott, miközben éppen érettségizik az osztálya.

Milkovics Mártont azonnali hatállyal küldték el a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumból.

Milkovicsnak a hivatalos indoklás szerint azért kellett távoznia, mert a szakmai minősítése 2 százalékkal elmaradt a központilag előírt szinttől. Az ügyről beszámoló 444 úgy tudja, hogy a pedagógus a szakmai elkötelezettséget értékelő szempontra kapott rendkívül alacsony pontszámot.

A tanár így a tankerület egyetlen iskolájában sem taníthat, miközben miközben nemrég született gyereke, akivel szintén tanár felesége van otthon gyeden.

Az elbocsátás okáról a veszprémi tankerület azt írta, hogy „a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium egyik gyakornokának jogviszonya a Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény 64. § (8) bekezdése alapján a törvény erejénél fogva szűnik meg. A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi központnak a jogszabály a konkrét esetben mérlegelési jogkört nem biztosít.”

Mikor kiderült, hogy Milkovicsnak távoznia kell az iskolából, akkor

Milkovics a diákjai írásbeli történelemérettségiét már kijavította, viszont az kérdéses, hogy a szóbelin ki fogja vizsgáztatni őket.

(Forrás: 444.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!