Még 2020 májusában ünnepelte az érettségijét a fővárosban egy kaposvári társaság. Ricsi a kábítószertől fékezhetetlenné válva kiugrott a második emeleti ablakon és olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy beállt nála az agyhalál.


Elítélték azokat a dílereket, akik még 2020 májusában drogot adtak el a fővárosban egy, az érettségijüket ünnepfő fiatal társaságának. A kábítószertől fékezhetetlenné váló egyik fiú, a 17 éves Ricsi kiugrott a Fő utcai lakás emeleti ablakán és meghalt - írja a Blikk.

A drog hatására N. Richárd először nekiszaladt az üvegnek és elvágta a kezét. A társai bekötötték a sebét és mentőt hívtak hozzá, de mire megérkezett a segítség, Ricsi egy másik ablakon kiugrott a második emeletről és olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy beállt nála az agyhalál. Egy ideig még gépekkel tartották életben, de később a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A dílereket később elfogta a rendőrség, ügyükben most született ítélet, amelyről a Fővárosi Főügyészség adott tájékoztatást.

A vádirat szerint a 25 és 28 éves férfi 2020 márciusa és májusa között kapcsolatban álltak egymással, és kábítószert értékesítettek kábítószer-fogyasztóknak. A kábítószereket jellemzően a fiatalabb vádlott szerezte be, idősebbik társa pedig átadta a vevőknek, amely ügyletekről feljegyzéseket is készített. A kapott vételárral utólag számoltak el egymás között.

A nyomozók a kábítószert átadó férfi elfogásakor annak VIII. kerületi, majd később a társa IX. kerületi lakásában kábítószereket, valamint nagy mennyiségű, kábítószer csomagolásához használt műanyag tasakot és digitális mérleget találtak.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség a vádlottak terhére súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!