Három év türelmi idő után lép majd életbe a törvény. Aki megszegi, három évre is börtönbe kerülhet.


A dél-koreai parlament kedden elfogadta a kutyahús fogyasztásának és értékesítésének betiltásáról szóló törvényjavaslatot, írja a Reuters. Ezzel egy több évszázados gyakorlatnak vetett véget az ország vezetése. A törvény 2 tartózkodás mellett 208 igennel és ellenszavazat nélkül ment át a parlamenten.

A kutyahús fogyasztását régen a nyári állóképesség javításának módjaként tartották számon Dél-Koreában. Mára azonban ez a gyakorlat ritkaságszáőmba megy: csak néhány idős ember fogyaszt kutyahúst, amit elenyésző számú étterem tart az étlapján, ami a kutyák egyre inkább házikedvencként tartásával állhat összefüggésben.

Az aktivisták szerint a legtöbb húsnak szánt kutyát áramütéssel vagy akasztással vágják le, bár a tenyésztők és a kereskedők azt állítják, hogy a vágás kíméletesebbé tétele terén előrelépés történt. A most elfogadott törvény három évi türelmi idő után lép hatályba. A kutyahústenyésztők és az éttermek ezután kompenzációt kapnak. Aki mégis megszegi a törvényt, akár három év börtönbüntetés és nyolcmillió forintnyi bírságot is kaphat.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!