A külügyminiszter a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon vendégeskedett, ahol ismét elmondta, hogy a magyar kormány minél hamarabbi tűzszünetet szeretne Ukrajnában.


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon vendégeskedett a héten, erről osztott most meg egy videót a Facebook-oldalán. Ezen az látszik, hogy orosz újságírók tömege próbálja meg feltenni neki a kérdéseit az egyik panelbeszélgetésről való távozás közben.

Szijjártó a videóban mosolyogva ígéri meg nekik, hogy minden kérdésre válaszolni fog, amint kiengedik a teremből.

- írta a videó mellé a külügyminiszter.

Az egyik újságíró kérdésére, miszerint mit gondol az ukrán-orosz "konfliktusról", Szijjártó úgy válaszolt, hogy reméli minél hamarabb eljön a béke, mert a magyarok nagy árat fizetnek ezért a háborúért, sok kárpátaljai magyar is meghalt már a csatatéren. Arra kérte a két hadviselő felet, hogy kezdjenek minél hamarabb béketárgyalásokba, mert a magyar kormány tűzszünetet szeretne.

- magyarázta rendszeres orosz látogatásait a miniszter, majd megismételte, hogy szerinte a csatatéren nincs megoldás erre a háborúra, az egyetlen megoldás a tárgyalóasztalnál van.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!