Így minősítették a közelmúltban nyilvánosságra került botrányos eseteket a helyi papok. Az elmúlt időszakban a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyéhez tartozó papok az érintettek.


Az elmúlt időszakban több botrány is kiderült a hazai egyházról: a Fideszhez jól bekötött Bese Gergő katolikus lelkipásztorról, aki korábban hevesen kikelt az úgynevezett „LMBTQ-propaganda” ellen, kiderült, hogy melegpartikon vett részt, tartós intim kapcsolatot ápolt férfiakkal. Két másik papot, a fideszes körökben szintén otthonosan mozgó Hatházi Róbertet, valamint R. Gábort súlyos pedofil bűncselekményekkel vádolnak. Mindhárman a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyéhez tartoznak.

A Népszava ezért helyi papokat kérdezett meg az ügyekről.

– mondta egy katolikus pap a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyéből. A három szóban forgó személy közül csak Bese Gergőről beszélt röviden. Közölte, hogy nem kedveli a Bese Gergő által megjelenített „Budapestre rohangáló, reverendát lobogtató” stílust, és jelezte azt is, a főegyházmegye papjai közül nincs egyedül ezzel a véleményével.

– mondta egy másik plébános arról, hogyan fogadta az egyházon belüli szex- és pedofilbotrányokról szóló híreket.

– így minősítette a közelmúltban nyilvánosságra került botrányos eseteket az egyik kis falu plébánosa, aki nem tudja hova tenni a történteket.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!