A polgármestere szerint az önkormányzatnak 30 olyan bérlakása van, amit a törvényjavaslatban meghatározott időre beköltözhető állapotba tudnak hozni. Szerinte a többit az államnak kell majd biztosítania, de azok nem budapesti lakások.


Akár ötszáz embernek is el kell hagyni az otthonát a budapesti VIII. kerületben, mert a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campusát bővítenék.

A bérlakásokból október 31-ig kellene kiköltözni a lakóknak, ha elfogadják a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által beadott törvénymódosító javaslatot. Az új lakásokról az önkormányzatnak kellene gondoskodnia, bár erről a kerület ellenzéki polgármester még nem kapott hivatalos értesítést.

A törvényjavaslat szerint tíz önkormányzati bérházat kisajátítanak és lebontanak, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tovább terjeszkedhessen. Közben van olyan 100 éves ház, amelynek a felújítását már jövőre megtervezték. A lakók egy része saját erőből újította fel a lakását, amiben él.

A polgármester szerint: Ezek az emberek fél éven belül elveszítik a biztonságos lakhatásukat és a döntéshozók nem gondoskodnak felelősen arról, hogy hol fognak ezek a családok élni. Pikó András elmondta, hogy ha elfogadják ezt a törvényt akkor az önkormányzat rettenetes helyzetbe fog kerülni, de a lakók is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!