A kényelmesen, szétvetett lábakkal való elhelyezkedés mindeddig a férfiak privilégiuma volt, olyannyira, hogy annak idején az Oxford Dictionary hozzá is adta az erre utaló angol "manspreading" kifejezést az oldalaihoz.


Újabban viszont egy hasonló szokás kezdett elterjedni interneten, ahol viszont a nők csinálják ugyanezt fotóikon, és ülnek a férfiakhoz hasonló módon. A nem mindennapi mozgalom kezdeményezői azt próbálják elérni a férfias pózolással, hogy a lehessen a nőknek is joga ahhoz, hogy annyi helyet töltsenek ki, amennyit a férfiak.

Az új eszme követői úgy érezték, hogy nőként évszázadok óta arra vannak kényszerítve, hogy a lehető legkisebb teret foglalják el, ezzel is minimalizálva a jelenlétüket.

Most ez ellen szeretnének lázadni a hasonló fotók elkészítésével, amiket a #womanspreading-megjelöléssel látnak el az Instagramon.

Mára több száz olyan kép került ki, amiket ezekkel a hashtaggel jelöltek meg a nők. Az új trend követői közül nem maradtak ki az ismert emberek sem, például Emily Ratajkowski és mellette több más modell és híresség ül hasonló pózban mostanában készült fényképein.

About that food truck life

Emily Ratajkowski (@emrata) által megosztott bejegyzés,

These boots. Bye?

elsa hosk (@hoskelsa) által megosztott bejegyzés,

My @beautycon look ???✊?

Shan Boodram (@shanboody) által megosztott bejegyzés,



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!