A mentés végző cég egyelőre nem nyilatkozik, és a partiőrség is óvatosan áll a roncsok közt megtalált emberi maradványok kérdéséhez.


Ahogy arról szerda este beszámoltunk, partra emelték a Titan merülőhajó roncsait, amelyben múlt héten öt ember veszítette életét.

Az Egyesült Államok parti őrsége a közölte, „feltehetően emberi maradványok” voltak a tengerfenékről előkerült törmeléke között – írja a CNN.

A Pelagic Research Services, amely a Titán maradványait felszínre hozó távvezérelt járművek tulajdonosa egyelőre befejezettnek tekinti a felszínre hozás munkálatait. Egy nagyobb darab, fehér panel és egy másik, hasonló méretű, fehér ponyvával bevont, zsinórokkal és drótokkal ellátott rész volt a kiemelt roncsok között.

A Pelagic egyelőre nem válaszol a ronccsal kapcsolatos kérdésekre, azokat a partiőrség felé továbbította. Mint közölték, jelenleg semmilyen információt nem tudnak kommentálni a merülőhajó roncsaival kapcsolatban.

Éppen egy hete jelentették be, hogy a Titanic roncsaihoz lemerült Titan fedélzetén tartózkodó emberek meghaltak. A Titan roncsait egy kanadai mélytengeri kutatóeszköz találta meg a tenger fenekén, csaknem 4 ezer méteres mélységben, és mintegy 500 méterre a legendás óceánjáró roncsaitól.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!