A Bissau-Guinea-i férfi közel 50 éve él Magyarországon, szerepelt Az állampolgár című filmben is, és nem bánta meg, hogy szakmájában nem tudott elhelyezkedni.


A National Geographic Magazin összesítése szerint a világ egyik legszebb villamosvonala a budapesti 2-es viszonylat, ami a pesti Duna-parton közlekedik. Ezen a vonalon vezet villamost a bissau-guenai származású Dr. Cake-Baly Marcelo.

Nem tévedés és nem elírás: a nap mint nap sárga Ganzokkal közlekedő Marcelo valóban doktor, méghozzá a közgazdaságtané – mégsem bánja, hogy nem a szakmájában helyezkedett el.

– mesélte az RTL Fókuszának.

Szerinte egyértelműen a származása miatt kosarazták ki a munkákban, ahová jelentkezett, volt, ahol ki is nevették.

Dr. Cake-Baly közel ötven éve, 1974-ben került Magyarországra ösztöndíjjal. Mire végzett az egyetemen, már két gyereke volt, így eredeti tervével ellentétben itt maradt. Fia, Kocsis-Cake Olivio politikus: korábban az LMP és a Párbeszéd Magyarországért tagja volt, majd a Demokratikus Koalícióba lépett be, 2018 és 2022 között az Országgyűlés tagjai is volt.

Marcelo nincs a legjobb véleménnyel a magyar közlekedési morálról, amivel nap mint nap találkozik. Sajnos olyan is előfordult, hogy az utasok részéről is kellemetlen beszólás érte. De van olyan is, hogy megmosolyogtató módon lepődnek meg rajta az emberek, hogy ő vezeti a villamost.

Mindezek ellenére nagyon szeret Magyarországon élni, 2016-ban pedig főszerepet vállalt Vranik Roland Az állampolgár című filmjében is.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!