Újra 30 fok feletti csúcsokra számíthatunk napközben, de éjjel azért már hűvösebb lesz és pára, köd is előfordulhat.


Szerdán reggelre főként északkeleten és délnyugaton képződhet pára, köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet. Ezek feloszlását követően sok napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék nem várható. Nyugaton élénk, olykor erős lesz a délies szél. Hajnalban 11-16, délután 24-30 fokot mérhetünk - írja az Időkép

Csütörtökön többfelé indul felhősen a nap. A középső országrészben eső, zápor is előfordulhat. Délután a többnyire napos időben megnövekszik a gomolyfelhőzet és újabb záporok, zivatarok alakulhatnak főként a déli tájakon. Sokfelé megélénkül, megerősödik a déli-délkeleti szél. A reggel néhol ismét párás, ködös lesz, a minimumok 12-19 fok között alakulhatnak. A legmelegebb órákban pedig 25-32 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken napos lesz a délelőtt, majd délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, így szűrt napsütés várható. Egy-egy zápor északkeleten előfordulhat. A délies szél élénk, erős lesz. Napközben 26 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton egy hidegfront érkezik, ami főként a Dunántúlra és a középső tájakra hoz majd esőt, záport, zivatarokat. Keleten délután még több órára kisüt a nap, de este is megérkezik a csapadék. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. A Dunántúlon 20-25, a Dunától keletre 26-33 fok között alakulhat a hőmérséklet. Többfelé megélénkülhet, zivatarok környezetében akár viharossá is fokozódhat a szél.

Vasárnapra is felhős időre, újabb záporokra, zivatarokra van kilátás több tájegységünkön. Az északi-északkeleti szél élénk, erős, a nyugaton viharos lehet. Napközben 19-27 fok valószínű.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!