Steph Veerman múlt vasárnap a munkahelye mosdójába rohant, hogy fel tudja venni apja sürgős hívását. A 19 éves lány azt gondolta, valaki meghalhatott a családjukban.


Pityerget. Nem tudott egy mondatot sem kibökni

- emlékezett vissza Veerman a BuzzFeednek, de aztán az apa, Daniel csak eljutott odáig, hogy mi baj történt:

nem találja Chestert, a lány hörcsögét.

Az állat és az apa között akkor alakult ki igen szoros kapcsolat, mikor a lány visszament az egyetemre Bostonba, és a hörcsögöt otthon hagyta az apjánál.

Steph Veerman szülei elváltak, Daniel "konzervatív, katolikus, ügyvéd, és általában szigorú, de ha állatok vagy csecsemők kerülnek a közelébe, akkor meglágyul". Így nem is olyan meglepő, hogy - ha nem is egyből, de - barátságot kötött Chesterrel, aki meg nem az az izgő-mozgó típus.

Vasárnap aztán az apa belerakta abba a labdába, amibe lánya is belerakta időnként, hogy mozogjon, míg kitakarítja a ketrecét, de az állat egyszer csak eltűnt. Chester valahogy kiszabadította magát. Steph ereiben a hír hallatán meghűlt a vér, de nyugodt maradt az apja miatt. Aki viszont szívszélütés kerülgetett.

Egy rémálom volt. Hívogattam, kiáltottam a nevét, mintha hallgatna rá.

Egy órával később felhívta a lányát, hogy eltűnt az állat, aki mondta, hogy minden rendben, de Daniel tudta, csak őt akarja nyugtatgatni lánya.

"Ez a legrosszabb, ami történhetett. Sosem bocsátom meg magamnak, ha nem jön vissza. Ha ma nem találom meg, akkor holnap nem megyek dolgozni, hogy tovább kereshessem" - írta a hívás után lányának az apa, mire a lánya azt válaszolta:

Apa, ő csak egy hörcsög. Egyáltalán nem hibáztatlak. Nem hagyhatod ki a munkát, te egy ügyvéd vagy, ő meg egy hörcsög.

my dad took over my hamster once i went back to college and ended up getting really attached and today he escaped and this goes to prove how truly pure my father is pic.twitter.com/JmTJl6jFBI

- Steph Veerman (@stephyj725) November 25, 2019

Ezzel az apát nem nyugtatta meg, aki később úgy reagált, hogy "ez életem legrosszabb napja". Ezért a ketrecéből mindent kivett és lerakta a szoba padlójára, rakott oda rágcsálnivalót - így a kedvenc mogyoróvajból is -, valamint vizet, hátha azok visszacsalogatják Chestert. Liszttel is beszórt mindent az apa, mert egy blogon azt olvasta, hogy azokban nyomott hagyhat a hörcsög és így könnyebb rátalálni. Aztán eljött a várakozás ideje, míg nem egyszer csak alkonyatkor a szobán átrohant a hörcsög.

Hála Isten. Egész nap ezért imádkoztam

- írta az apa.

Steph a történetet később a Twitter-oldalán tette közzé, ami amellett, hogy nagyon népszerű lett, egy csomó másik felhasználót is arra sarkalt, hogy hasonló történeteikről beszámoljon.

Kiemelt kép: Twitter


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!