Jogvédők arra kérték az embereket, hogy minél többen legyenek ott Alekszej Moszkaljov tárgyalásán, ezzel kifejezve a közvélemény álláspontját.


Március 15-én tárgyalják annak az orosz férfinek az ügyét, akitől a hatóságok elvennék a lánya felügyeleti jogát, mert a gyerek egy háborúellenes rajzot készített az egyik tanórán - írja a Meduza.io.

Alekszej Moszkaljov és 12 éves lánya, Mása történetéről már mi is beszámoltunk. A Tula régióban élő lány tavaly áprilisban azt a feladatot kapta az iskolában osztálytársaival együtt, hogy rajzoljon egy olyan képet, amellyel támogatását fejezi ki az Ukrajnában harcoló orosz hadsereg iránt.

Mása Moszkaljova viszont ehelyett

A férfit ezután őrizetbe vették és állítólag bántalmazták is, a kislány pedig egy „szociális rehabilitációs központba” került. Másával az apja nem is tudja felvenni a kapcsolatot, mert azt a telefont, amit beküldtek a kislánynak, a dolgozók nem adták oda neki.

Mását március 3-án kellett volna hazaengedni, de az illetékes bizottság úgy döntött, hogy a gyereknek az intézményben kell maradni.

Az ügy tárgyalását március 15-én tartják majd a Tula megyei Jefremov város bíróságán. Jogvédők arra kérik az embereket, hogy minél többen legyenek jelen a tárgyaláson, ezzel kifejezve a közvélemény álláspontját az ügyben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!