Azzal sem foglalkozott, hogy az autó papírjai amúgy az átvert szerelőnél maradtak. Most csalással vádolják a férfit.


Csalás miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki másfél milliós javítást és műszaki vizsgáztatást rendelt meg a szerelőműhelyben, majd próbakörre hivatkozva lelépett fizetés nélkül.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség hétfői közleményében azt írja, hogy a gyáli cégvezető tavaly márciusában egy internetes portálon meglátta a tiszakécskei cég gépjárműmotor hirdetését.

Fel is vette a kapcsolatot a hirdetővel, közölve vele, hogy a motorral azonos márkájú járművében motorcserét kell végrehajtani. Egyúttal

Emellett megrendelte az autó műszaki vizsgáztatását is, holott az ügyészség szerint már ekkor sem állt szándékában kifizetni a számlát.

A műhely elvállata munkát és június 19-én átvették az autót. Egy hét múlva jelezték is, meg van a műszaki, és a vádlott meg is jelent a telephelyen, hogy átvegye az autót. Az 1,6 millió forintos számla kiegyenlítése előtt azonban jelezte, hogy szeretné kipróbálni a járművet és elvinné egy próbakörre.

Az ügyészség a férfit csalással vádolja és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a csalással okozott kár megfizetésére is kötelezze. Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!