Egy élő asszonyt ástak ki a rendőrök Kínában a földből, miután fia bevallotta, hogy elföldelte mozgássérült édesanyját - írja a Metro.

Kína északnyugati részén, Senhszi tartomány Jingbian megyéjében történt az eset, ahol az 57 éves Ma kísérelte meg meggyilkolni saját anyját. A férfi szombat este tette egy gurulós kocsira mozgásképtelen édesanyját, majd elindult vele valahova. Csak másnap reggel tért haza immár édesanyja nélkül.

Felesége, Zhang asszony gyanakodva kérdezte meg, hogy mi történt az éjjel. A férfi azt hazudta, hogy sofőrt fogadott, aki autóval elszállította a nőt a rokonaihoz.

A feleség azonban gyanúsnak találta a történetet, és értesítette a rendőrséget, hogy valószínűleg eltűnt egy személy a házukból. A hatóságok bevitték a férfit az őrsre, ahol a kihallgatás során bevallotta:

elhagyatott helyre vitte az édesanyját, élve elásta, majd otthagyta.

hirdetés

Mivel a rendőröknek megadta a pontos helyszínt, azonnal ki tudtak vonulni a helyszínre, de még így is esélyes volt, hogy elkésnek:

az asszony akkor már három napja feküdhetett a föld alatt étlen-szomjan. A legnagyobb meglepetésükre azonban még életben találták, és azonnal kórházba vitték.

A helyi hatóságok szerint jól van, nincs életveszélyes állapotban, fel fog épülni.

Fia továbbra is őrizetben marad, gyilkossági kísérlet vádjával áll majd bíróság elé.



hirdetés