Továbbra is börtönben marad a mórahalmi fiatalember, aki tavaly januárban hátba szúrta az öccsét, majd rágyújtotta a házat a haldokló testvérére. A szegedi táblabíróság ugyanis nem tartotta alaposnak a 22 éves férfinak és védőjének a szabadlábra helyezés iránti fellebbezését, és szökés, elrejtőzés veszélye miatt helybenhagyta a férfi letartóztatását.


A 22 éves férfi tavaly januárban ittasan felkereste 17 éves öccsét Mórahalmon. A testvérek vitatkozni, majd dulakodni kezdtek. A fiatalabb testvér egy késsel megsértette bátyja kezét. A jóval erősebb bátyja elvette tőle a kést, majd hátba szúrta. A férfi ezután benzint hozott az udvarról, szétlocsolta a házban és a melléképületben, majd meggyújtotta. A két épület szinte teljesen leégett.

A szakértői vélemény szerint a fiatal férfi még legalább 15 percig élt a tűz keletkezése után. Halálához a vérveszteség mellett a füstmérgezés is hozzájárult. A férfit tíz év fegyházra ítélték júliusban első fokon. Az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!