A bizottság nem tartotta egyértelműnek a „létesít” szót, és szerintük a „Győrben” is pongyola megfogalmazás.


Mindkét kérdést elutasította a Győrbe tervezett akkumulátorgyár ügyében a helyi választási bizottság - derül ki az ugytudjuk.hu tudósításából.

A testület péntek reggeli ülésén döntött a két kérdésről, amiket Pollreisz Balázs MSZP-s önkormányzati képviselő nyújtott be. Ezek a következők voltak:

  • Akarja-e Ön, hogy Győrben akkumulátorgyár létesüljön?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Győr Megyei Jogú Város önkormányzata ne kezdeményezzen kisajátítási eljárást a 141/2018. (VII. 27.) Korm. rendelettel kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított Győri Ipari Park bővítése céljából?

    A helyi portál beszámolja szerint a bizottság elnöke, Gál Miklós azt mondta, hogy csak a közgyűlés hatáskörében lévő ügyekben lehet helyi népszavazást kezdeményezni, és a kérdésnek mind a választópolgárok, mind a közgyűlés számára egyértelműnek kell lennie.

    A bizottság szerint az sem várható az állampolgároktól, hogy ismerjék egy akkumulátorgyár hatásait, amelynek vizsgálata nem is az önkormányzat, hanem a kormányhivatal hatáskörébe tartozik.

    mivel a beruházásért összességében a főispánon keresztül a kormány felel.

    Győr tízmilliárd forint kölcsönt kapott az Ipari Park bővítésére, amit Győrszentiván mellett akarnak megvalósítani. A helyiek szerint nagy eséllyel a Volkswagen akkumulátorgyárának szánták a területet. Ez ellen korábban helyi civilek is szerveztek tüntetést.


    ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!