Búvárkodni indultak egy népszerű merülőhelyre, mikor a tragédia bekövetkezett. A többi utast és a személyzetet sikerült kimenteni.


Eltűnt három brit turista, miután tűz keletkezett az egyiptomi Vörös-tengeren egy hajó fedélzetén. Huszonnégy embert, köztük 12 britet, kimentettek a – Tornado Marine Flotta által üzemeltetett – Hurricane nevű hajóból a Marsa Alam partjainál – közölték a hatóságok.

– írja a BBC, a portál videót is megosztott a lángoló hajóról. A szóvivő szerint a tűz akkor keletkezett, amikor a személyzet búvártájékoztatót tartott az Elphinstone-zátonynál – amely gazdag tengeri élővilágáról, köztük színes korallokról és cápákról ismert búvárkodó hely.

A hajó búvárkodásra vitte volna utasait. Június 6-án indultak el Port Ghalibból és vasárnap kellett volna visszatérniük. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a fedélzeten 15 brit utas, 10 fős személyzet és két vezető tartózkodott. A közlemény szerint a kimentett emberek jól vannak.

„Ez nagyon rossz hír az idegenforgalmi ágazat számára, hiszen a turizmustól függenek, különösen a brit turizmustól” – mondta a BBC News tudósítója, Sally Nabil.

Az ügyészség az ügyben nyomozást indított.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!