A móri mészárlás miatt 40 év börtönre ítélték Weiszdorn Róbertet, aki már 12 évet ült le büntetéséből. Ezalatt az ügyvédje szerint sokat foglalkozott tanulással, nemrég sikeresen letette a vizsgáit a hittudományi főiskolán és hamarosan lelkész lesz. A börtönben is jól viselkedik, betartja a szabályokat.

"Róbert igazi mintarab, soha semmi gond nincs vele. A szabályokat teljes mértékben betartja, konfliktusba senkivel nem keveredett. A munka és a tanulás teljesen kitölti az idejét, reggel a konyhán ténykedik, aztán pedig az iskolai dolgaival foglalkozik. Mostanra minden vizsgáját letette, reményei szerint nemsokára lelkész lesz. Pontosan tisztában van vele, hogy milyen rettentően sok időt kell még bent töltenie. Ezt csak a hit segítségével tudja elfogadni"

- mondta a féri ügyvédje a Blikknek.

Ugyanakkor hiába a jó magaviselet, legnagyobb vágya mégsem teljesülhet a férfinak, ugyanis eltiltották a most 12 éves kislányától.

A Blikk információi szerint a férfinak a kislányon kívűl két nagykorú fia is van, ők a nagypapa kíséretében többször is látogathatják az apjukat. De a férfi legkisebb gyermeke még csak 12 éves, így azt, hogy mikor találkozhat vagy telefonálhat az apjával, az édesanyja határozza meg.

A lap úgy tudja, hogy Róbert és felesége még a férfi büntetésének megkezdése előtt megállapodott abban, hogy mikor találkozhat és milyen módon tarthatja a kapcsolatot a gyerekekkel. Ez a rendszer sokáig működött, a kislánnyal telefonon beszélhetett, most viszont már ott sem.

A férfi még 2002. május 9-én követte el az ország eddigi legkegyetlenebb rablógyilkosságát Móron. Az Erste Bank helyi fiókjában a két fegyveres megölte a helyiségben tartózkodó nyolc embert. Weiszdorn Róbertet 2007-ben kapták el Tatabányán, 40 évnyi börtönbüntetést kapott, ebből még 28 van hátra. A mészárlással kapcsolatban letartóztattak másik három embert is, közülök egyet életfogytiglanra ítéltek, másikuk pedig a börtönben öngyilkos lett.