A négyemeletes londoni épületben hat hete leállt a közösségi élet is a felvonó meghibásodása miatt. A karbantartó cég Spanyolországból várja a javításhoz szükséges lakatrészeket.


Nem tudja elhagyni otthonát egy csapat londoni nyugdíjas, miután hat hete elromlott az épületben a lift, írja a Metro. A karbantartó cég ugyan háromszor is kiszállt a négyemeletes épülethez, de nem tudták megjavítani a felvonót, amihez nem kapták még meg a Spanyolországból származó alkatrészeket.

A nyugdíjasok számára fenntartott komplexum lakói már többször is bepanaszolták az ingatlankezelőt, amiért nem törődik a Parish Courtban tapasztalt problémákkal. Az idős emberek közül többen is sérelmezik, hogy gondot okoz nekik a meredek lépcsőkön közlekedés, ezért a lift megjavításáig el sem merik hagyni lakásaikat.

A lakók közösségi élete is megsínyli az épületen belüli közlekedés ellehetetlenülése, mert így egymáshoz sem tudnak átugrani. A nyugdíjasok szerinte eddig remek volt a hangulat a házban, gyakran összejártak, de ez mostanra a különböző emeleten élők számára teljességgel megoldhatatlan.

Az idős emberek szerint az eddig nyüzsgő ház mostanra csendes és kényelmetlen lett, minderről pedig az elromlott lift és a veszélyes lépcsők tehetnek. Sokak szerint az ingatlankezelő azért nem kapkod a javítással, mert ez az épület a fontossági sorrend végén kullog a többi megoldandó feladat mögött.

Egy 87 éves lakó szerint mindez nem következett volna be, ha a FirstPort kellően komolyan vette volna az első bejelentéseket a lifttel kapcsolatban. Mostanra azonban számára már egy bevásárlás is kivitelezhetetlen: az asztmás néni képtelen felcipelni a második emeletre a boltban vásárolt holmikat. Amíg a fiatalabb nyugdíjasok erővel és idővel bírják, segítenek a többieknek a létfontosságú intéznivalók megoldásában.

A lift karbantartója nem győz szabadkozni a történtek miatt. Még azt is felajánlották a nyugdíjas közösségnek, hogy bevásárolnak nekik és elviszik a mosodába a szennyest, amíg ki nem javítják a hibát.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!